Lancering Zoetermeerse Uitdaging: ook Rabobank enthousiast

22 maart 2017

De Zoetermeerse Uitdaging, een initiatief van ondernemer en DSO-voorzitter Pim Koenen, werd vorige week vrijdag gelanceerd tijdens het bezoek van Koning Willem-Alexander aan onze stad. Ook Bert van Vliet, Rayondirecteur Zoetermeer-Benthuizen bij Rabobank Regio Den Haag, was aanwezig en hij genoot met volle teugen. 

‘Dit sluit aan op onze visie’

Bert van Vliet.

Van Vliet werd door Koenen benaderd om als secretaris in het bestuur een helpende hand te bieden bij het initiatief. ,,Ik ben er heel erg blij mee dat Pim mij gevraagd heeft. Hij herkent dat de Rabobank heel erg inzet op zelfredzaamheid en het ontwikkelen van sociale dingen in de maatschappij. Dit sluit aan op wat wij in onze visie hebben,” aldus Van Vliet tegenover het Zoetermeers Dagblad.

Een dergelijk Koninklijk bezoek had hij niet eerder meegemaakt. Lacht: ,,Alleen op tv. Dit was de eerste keer dat ik de Koning van zo dichtbij live kon zien. Ik wist dat niet, maar het is natuurlijk hartstikke mooi dat dit dan toevallig de 65e Lokale Uitdaging in Nederland is en dat ie dan geopend wordt door de Koning. Dat is slagroom op de taart.”

Voordelen voor Zoetermeer?

Welke voordelen deze Lokale Uitdaging voor Zoetermeer gaat brengen? ,,Het voordeel voor Zoetermeer is dat de individuele bedrijven die nu waarschijnlijk allemaal ergens een steentje bijdragen, dat we die gaan proberen te koppelen. Eén en één wordt dan drie, in plaats van twee. Daardoor kun je grotere projecten aanpakken, zoals het eerste project dat we nu uitgekozen hebben, om in Zoetermeer een zwembad te realiseren waar iedereen weer naartoe kan als het mooi weer is.”

Bedrijven, clubs, stichtingen en andere organisaties zoeken elkaar natuurlijk al vaak op, bijvoorbeeld bij netwerkborrels van ondernemersverenigingen. De vraag is dan; wat voegt dit nou toe?

‘Eén club, dat is uniek’

Volle kantine bij DSO op 17 maart.

,,Echt het elkaar vinden en versterken, en dat in één club, dat is uniek,” meent Van Vliet.

,,Hoeveel sportverenigingen, kerken en ondernemersverenigingen zijn er wel niet in Zoetermeer? Dan is het lastig één sterke club te krijgen en in dit geval krijgen we één sterke club die zich echt voor de maatschappij in Zoetermeer inzet, in plaats van allemaal kruimeltjes. In mensen, geldmiddelen, producten, diensten; die worden vanuit één stichting aangeboden aan de stad. Dat maakt het sterk.”

Positief verrast

Van Vliet genoot van de hele happening. ,,Ik was positief verrast. Ik dacht vooraf; er zullen een paar mensen zijn, ook gezien het tijdstip, maar fantastisch om te zien dat heel veel ondernemers, ook uit andere delen van andere Uitdagingen in het land, de moeite namen om hier de aftrap van de Zoetermeerse Uitdaging bij te wonen.”

Foto boven: Eric de Wit
Inzetten: Zoetermeers Dagblad